Kategorier
Advokat

Slipp problem och ta hjälp med arvsrätt

Pengar är ett känsligt ämne för många som kan skapa konflikter. Ska ett dödsbo delas upp är det bäst att ta hjälp med arvsrätt för att slippa dispyter.

Linus och hans tre syskons pappa hade nyligen gått bort. Efter sig lämnade han en sommarstuga, en gård som långt ifrån var i bra skick, och en del bilar som inte heller hade något särskilt värde. Linus och hans syskon var utspridda i Sverige och det var egentligen bara han som hade ett intresse av en del av sakerna.

Linus tog upp det med syskonen och frågade om han eventuellt kunde köpa ut dem. Men de insåg ganska snabbt att det inte blev så bra. Trots att gården inte var i bra skick och en värdering hade gjorts, så ansåg syskonen att den var mer värd. Linus förstod snabbt att detta var inget de kunde lösa själva. De behövde hjälp med arvsrätten av en jurist som hade insatt i sådana frågor.

Hjälp med arvsrätten kan behövas i olika fall

Det var många känslomässiga utmaningar för dem alla, men de behövde komma fram till en lösning som alla var nöjda med. De anlitade en jurist som skulle hjälpa dem så att alla blev nöjda och fick sitt arv som de skulle. När de fick svart och vitt vad gården var värd, så bestämdes det samtidigt att Linus skulle köpa ut syskonen från den.

Ja, utköpet skulle ske om inte de resterande tillgångarna täckte upp det. Trots att bilarna var gamla och slitna och som Linus trodde, utan något stort värde, så var en del av dem äldre samlarbilar och var därför värda en hel del. Tack vare hjälpen från juristen med arvsrätten så blev alla nöjda med hur dödsboet från deras far delades upp mellan dem.

Dags att kontakta en advokat? Besök länk: arvsrätt.nu